Granskott, vårbrodd och tjärdoft : om kärleken till det vilda nordiska köket

Ola-kokbok

Ett enda långt kärleksbrev om smaker fångade i skog och mark, den vilda gastronomins rike. Syrliga, beska eller med en stillnad doft av kumarin – från de 250 ätliga vilda växterna och svamparna. Följ med, prova att skaffa, tillaga, a ta dem. Bli del av en högaktuell matlagningskonst. Viktigare än på länge i en föränderlig värld, där klimat- och miljöförändringar påminner oss om existensens gränser på en rund, liten jord mitt i den oändliga rymden.

Såhär gör vi. På den jordens plätt vi sköter om.

Lena Engelmark Embertsén, matinnovatör och kemiingenjör. Hennes smaknyfikenhet skapar produkter, baserade pa ra varor från egen skog, som bland annat serverats på Nobelmiddagar och världsutställningen i Dubai.

Ola Engelmark, skogsekolog, mångbrukare och prisbelönt författare. Han har bred forskningserfarenhet som han tillämpar för högre förädling, biologisk mångfald och klimatnytta i skog. Tidningen Fokus utsåg honom 2019 till Årets miljösvensk. Ola Engelmark är en av föreningen Skogens mångbruks grundare och var 2019-2022 även ordförande.

Fredrik Johnsson, en krögare och kock som brinner för råvaran. Startade och drev Restaurang Volt i Stockholm, fick vild Michelinstjärna, 2010 till 2019. Han är också ordförande i Exceptionell Råvara.

Du kan köpa boken genom SkogsPortalen.se här