Mångbruksföretaget WildSweden 

Vargspårning

Vilda naturupplevelser i Sverige
WildSweden är ett nätverk av lokala guider som leder olika typer av upplevelser runt om i Sverige, från Jokkmokk i norr till Sankt Annas Skärgård i söder. Upplevelserna har oftast fokus på vilda djur men oftast med inslag av andra aktiviteter som
vandring, paddling, turskidåkning, naturfoto och utomhusmatlagning.

En del av guiderna är anställda och en del driver sina egna verksamheter, men alla är WildSweden-guider. WildSweden samverkar med lokala boendeanläggningar och restauranger för att kunna erbjuda flerdagarsturer med boende och mat. Och så jobbar man tillsammans med utländska reseagenter som hjälper till att locka fler besökare till Sverige.

Skogsretreat med yoga och vargyl
Upplevelser att välja på är till exempel nvargsafari, bäversafari, fågelfotografering, älgsafari, skogsretreat med yoga och vargyl, fotografera vilda björnar i Gästrikland. Boende är i allt från Kolarkoja (kallas för Sveriges mest primitiva hotell) till Glamping i Kloten Lakeside Camp eller Färna
Herrgård & Spa, Västmanlands vackraste hotell. Mest internationella gäster 70 % av gästerna kommer från länder utanför Sverige. Totalt har man haft gäster från mer än 75 länder.

“Konsten är inte att hitta älgar utan att hitta kunder”.

Grundaren till WildSweden, Marcus Eldh, erbjuder även föreläsningar om att utveckla ekoturism-verksamhet och att hitta kunder. Han säger att “det svåra är inte att hitta älgar och vargar, det svåra är att nå ut till kunder som vill betala för upplevelsen.

“Många svenskar har varit på solsemester i Thailand. Andra har åkt på safari till Tanzania för att se lejon och elefanter. Men hur många har sett
en vild björn hemma i den svenska skogen? Hur många har åkt skidor under norrskenet och druckit kaffe med samer? Eller tältat där vargarna ylar?”
-Marcus Eldh, WildSweden

Hur ska man göra för att nå ut?
När det gäller frågan om hur man ska göra för att nå ut anser Marcus att det är viktigt att verkligen förstå hur kunderna tänker och sätta genomtänkta målgruppsanpassade mål.

Mer info och kontakt
www.wildsweden.se
www.marcuseldh.se